26. april 2023 kl. 15.30 – 17.00

Dansk Landbrugs fortid, nutid og fremtid

Sted: C4 Videncenter, Krakasvej 17, 3400 Hillerød
Arrangør: C4 Foreningen og Forskningens Døgn
Forsker Nils Kærgård, fhv. økonomisk overvismand, professor emeritus, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet.

Dansk landbrug har en glorværdig historie men står i dag overfor store udfordringer. Men hvordan kom vi egentlig frem til det landbrug, vi har i dag – og hvad bringer fremtiden?

Engang var landbrug det dominerende erhverv i Danmark med over 200.000 små familiebrug.

Kvæg, svin og planteavl gik op i en højere enhed – dyrene levede af planterne, planterne af hudgødning og restprodukterne fra oste- og smørproduktionen blev brugt som svindefoder. Erhvervet var dominerende både i kulturlivet og i det politiske liv.

I dag har vi under 8.000 industrialiserede og specialiserede heltidsbedrifter. Næsten ingen har både kvæg og svin. Brugerne er store og effektive, men har også stor gæld og problemer med miljøet.

I foredraget beskrives udviklingen fra små familiebrug til det moderne industrialiserede landbrug.

Er økologisk drift en mulighed? Er brugerne blevet for store til at være familiebrug, eller er de stadig for små til at konkurrere med kæmpebrugerne i blandt andet USA?

Ja – hvad skal der i det hele taget blive af det danske landbrug?

Pris
Arrangementet er gratis for alle og er en del af Forskningens Døgn, der arrangeres i samarbejde med Sekretariatet for Forskningens Døgn

Tilmelding
Tilmelding er nødvendig – senest torsdag den 20. april 2023.

Hvis du er medlem af C4 behøver du ikke udfylde dette felt
Hvis du er medlem af C4 behøver du ikke udfylde dette felt

Del denne begivenhed via 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print