GRIBSKOVLØBET og Hillerød Står Sammen om Knæk Cancer

Gribskovløbet er klar til 50-års jubilæum den 22. oktober 2023.

Gennem 50 år har Gribskovløbet været et samlingspunkt for glade motionister og skarpe eliteløbere, og i år er ingen undtagelse. 

Løbet har i generationer været samlingspunkt for familier, som har set frem til en naturoplevelse i løbeskoene. Det har været en festdag for løbeklubber i hele Nordsjælland, som har haft løbet som højdepunktet i sæsonafslutningen. Løbet har været vejen ind i løbemiljøet for friske børn i alle aldre. Og løbet har dannet rammen for store sejre og bemærkelsesværdige resultater og vindere. I det hele taget kan Gribskovløbet bare alt, når det kommer til at finde smilet frem i skovens dybe stille ro. Langt fra støj, biler og stress og jag.

Løbet har været placeret mere end et sted i skoven gennem tiderne, men har nu fundet sin faste plads på vejen mellem Hillerød og Kagerup, ikke langt fra Nordsjællands Maskinstation, hvor P-pladsen Helsingevej 7 bruges flittigt af de mange løbere og tilskuere. 

Løbet skydes i gang på tre distancer. Først sendes løbere afsted på en alsidig 11,9 km lang rute kl.11.00. Dernæst samles feltet til et løb på 7,6 km. Og endelig er skoven børnenes, når børneløbet skydes i gang på en 2,5 km. rute kl. 11.15.

En af succeserne for løbet er, at løberne kommer i mål tæt efter hinanden, så der er ikke den store ventetid, selvom en gruppe eller familie løber forskellige distancer.

 

Ekstra oplevelser til jubilæet
I år sætter FIF Atletik alle sejl ind på at give deltagerne ekstra gode oplevelser på turen. Arrangøren har allieret sig med SparNord i Hillerød, regionens lokale bank, og støtten herfra har muliggjort nogle nye events og lidt overraskelser til deltagerne. Håbet er at holde lidt mere på deltagerne og give tilskuerne ekstra mulighed for at hygge sig efter løbet.

 

Der doneres til Knæk Cancer
I det hele taget bliver der ekstra meget at se på til jubilæumsløbet, hvorfor arrangøren håber på at mange tilskuere finder vej til skoven denne dejlige søndag i efterårsferien. Desuden donerer løbet penge til Knæk Cancer-indsamlingen, alt efter hvor mange der løber. Og det er endnu en god grund til at være med.

 

FIFs Axel Vang stiller også til start
Gennem mange år har det været prestigefyldt at vinde løbet, og mange kendte løbere har sejret gennem tiderne. Lige nu er Danmarks vel nok mest kendte løber, FIF Hillerøds egen Axel Vang også til start og faktisk startede en imponerende løbekarriere netop til dette løb. 

Axels første optræden til løbet var som 9-årig i 2013, hvor han hoppede børneløbet over og stillede til start på de dengang 7,5 km, hvor han løb sig til en 25. plads blandt herrerne, næste år blev han nr. 8, året efter nr. 5. Og derfra så han sig ikke tilbage. Han vandt samme distance som 12-årig, 13-årig og 14-årig i den eksisterende løbsrekord på 25 minutter og 41 sekunder. Distancen var justeret som i dag til 7,6 km.

 

Taffel på Christiansborg Slot og jubilæumsløb
Til jubilæumsløbet stiller Axel Vang op på 11,9 km ruten og dermed får Axel et motionsløb i benene, efter han 14 dage tidligere (efter planerne) har været til start i Eremitageløbet som forsvarende mester. Senere venter EM i cross på Axel, hvor han for 2 år siden blev europamester for U20.

Ugen inden, søndag den 15. oktober 2023, er Axel Vang i øvrigt inviteret til gaffeltaffel på Christiansborg Slot. Det sker i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Christians 18-års fødselsdag, hvor Axel Vang er inviteret sammen med andre idrætstalenter, udvalgte unge 18-årige fra landets kommuner og mange andre gæster.

Del denne nyhed via 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print